Connect with us

Hi, what are you looking for?

ESGreeceESGreece

ESGreece

Terra Creta: Δημοσιεύθηκε το πρώτο Sustainable Development report

Το πρώτο, κατά σειρά, Sustainable Development report για το 2019-2021 δημοσίευσε η Terra Creta.
To Sustainable Development report, που συντάχθηκε σύμφωνα με τα νέα πρότυπα GRI, είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να αποτυπώσει το έργο της και να δώσει στον αναγνώστη ξεκάθαρη εικόνα του τρόπου λειτουργίας της, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον σεβασμό προς τον καταναλωτή, τον αγρότη και το περιβάλλον.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ
Σημειώνεται ότι, η εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου, που το τέλος της χρονιάς εντάχθηκε στην Μέλισσα Κίκιζας, προετοιμάζει τα τελευταία δύο χρόνια τον αναλυτικό απολογισμό, στον οποίο περιγράφεται ξεκάθαρα o τρόπος παραγωγής των προϊόντων από το χωράφι μέχρι και το ράφι.
Όπως πληροφορούμαστε, για τη δημοσίευσή της συνεργάστηκαν όλα τα τμήματα της Terra Creta, με σκοπό να δοθεί έμφαση στις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, που η εταιρεία έχει θέσει, αλλά και στους στόχους των επόμενων ετών.
Μάλιστα το Sustainable Development report είναι το πρώτο project της εταιρείας, το οποίο γνωστοποιείται στο κοινό υπό τη νέα Διοίκηση.

DATA – TERRA CRETA
Παραγωγική δυναμική: 11.000 κιλά ελιές/ ώρα
Εμφιάλωση: 7.000 φιάλες την ώρα
Εξαγωγή: 43 χώρες
%τζίρου: 96%
Ομάδες παραγωγών: 2
Ελαιόδεντρα: 52.477
Προϊόντα
Σύνολο: 21
Βαλσαμικά: 6
Ελαιολάδου: 15
Συνεργαζόμενα ελαιοτριβεία: 28
Πωλήσεις
Το 100% των συνολικών πωλήσεων ελαιολάδου αφορά σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Το 15% των συνολικών πωλήσεων ελαιολάδου είναι βιολογικό
Βραβεία: 206
Certifications: 20

“Η ΖΩΗ ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ”
Ο Managing Director, Αλέξανδρος Γ. Κίκιζας, στο μήνυμά του στην έκθεση βιωσιμότητας, motto της οποίας είναι “Η ζωή σε ισορροπία”, αναφέρει ότι, “διανύουμε μια εποχή, κατά την οποία η κοινωνία αλλάζει ραγδαία. Εκτός από τις προκλήσεις και τις αλλαγές που μας έκανε να αντιμετωπίσουμε η πανδημία Covid-19, παρατηρούμε ότι οι καταναλωτές αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους, όσον αφορά στην ποιότητα των προϊόντων που αγοράζουν, την επιθυμία τους να απολαμβάνουν προϊόντα που καλύπτουν εξατομικευμένες ανάγκες, απαιτούν από τις εταιρείες να παράγουν προϊόντα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ η κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων είναι ένα από τα πιο κρίσιμα κριτήρια για την επιλογή τους” και συμπληρώνει ότι, η Terra Creta, μέσα από το όραμα και την αποστολή της, στοχεύει στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, παρέχοντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα διατροφής υψηλής διατροφικής αξίας, που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής / κρητικής διατροφής.
Δέσμευση της εταιρείας είναι να γίνει πρεσβευτής αυτής της απλής, αλλά και πολύπλοκης φράσης σε κάθε πτυχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στρατηγικής της.

ΝΕΑ ETIKETA ME ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ
Στο πλαίσιο βιωσιμότητας και διαφάνειας στην ιχνηλασιμότητα των προϊόντων, η Terra Creta, που μέχρι πρότινος ανήκε στον όμιλο ΙΟGR, βάζει στην Γαλλία τα ελαιόλαδα, Βιολογικό και Kolimpari Estate, με νέα ετικέτα, στην οποία αποτυπώνεται το climate foot print της εταιρείας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, η εταιρεία διαθέτει δυο ομάδες παραγωγών, σε Χανιά και Αστερούσια, που καλύπτουν πάνω από το 30% των αναγκών της, ενώ, όπως μαθαίνουμε, σκοπός είναι αυτό το ποσοστό να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια.

Στέλλα Αυγουστάκη
stella@notice.gr

You May Also Like

ESGreece

Η κατάθεση του υπό συζήτηση κλιματικού νόμου στο Κοινοβούλιο από την Κυβέρνηση αποτελεί ένα αναμφίβολα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχει μεγάλη σημασία,...

ESGreece

Στις 28 & 29 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα “WeForClimate Summit” στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο Παγκράτι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου...

ESGreece

Η Verimpact, η μεθοδολογία, διαδικτυακό εργαλείο και πάροχος εκπαίδευσης για ESG, με την υποστήριξη της Verture και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού...

ESGreece

Η Eleftheria Tseliou Gallery παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση της Μαργαρίτας  Μυρογιάννη  στη  γκαλερί,  με  τίτλο  ‘Constructions’.  Η  έκθεση  ξεκίνησε την Τρίτη  10  Μαΐου ...