Connect with us

Hi, what are you looking for?

ESGreeceESGreece

ESGreece

EDPR: Στα €500 εκατ. το επενδυτικό για την Ελλάδα

Στα €500 εκατ. ορίζεται ο προϋπολογισμός του επενδυτικού πλάνου, που έχει καταρτίσει η EDPR για την Ελλάδα, με βάση τα όσα ανέφερε στο esgreece.com ο Γενικός Διευθυντής της ελληνικής θυγατρικής, Damian Rodriguez Prado.
“Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς είναι μια χώρα με σημαντικά μορφολογικά πλεονεκτήματα, έχει ένα πολλά υποσχόμενο αιολικό και ηλιακό δυναμικό. Το πλάνο μας μέχρι και το 2025 περιλαμβάνει έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 600 MW”.

Οι στόχοι για την Ελλάδα

Η EDPR μπήκε στην Ελλάδα το 2018, ενώ διαθέτει συνολικά στη χώρα μας pipeline έργων ΑΠΕ 1,1 GW, με την εγκατεστημένη ισχύ να είναι στα 45 MW. 
Μάλιστα, η Ελλάδα κλείνει το Τop3 των χωρών της Ευρώπης για την εταιρεία, μετά τις Ισπανία και Δανία, χώρες στις οποίες η EDPR σχεδιάζει να ενισχύσει το αποτύπωμά της, σε ό,τι αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2030.
“Έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη για την Ελλάδα, καθώς βλέπουμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες”, τόνισε και πρόσθεσε ότι, και η πολιτεία είναι κοντά στον κλάδο, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητά του. 
Συμπλήρωσε δε, πως η EDPR, στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, παρακολουθεί και αξιολογεί τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, με σκοπό να εντοπίσει νέες ευκαιρίες.

Μιλώντας στο esgreece.com για τους στόχους που έχει θέσει η EDPR σε ό,τι αφορά τα ESG κριτήρια, ο ίδιος υπογραμμίζει πως η μητρική έχει θέσει προτεραιότητα την ανταποδοτικότητα στις κοινωνίες τις οποίες δραστηριοποιείται. “Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι τοπικές κοινότητες το τι κάνουν οι εταιρείες και πως μπορεί το έργο τους να ενισχύσει την ποιότητα ζωής τους”, εξηγεί.

Ενισχύει το solar

Αξίζει να αναφερθεί πως, η EDPR αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά παραγωγό εταιρεία ενέργειας από ΑΠΕ στον κόσμο, με παρουσία σε 26 αγορές, μεταξύ των οποίων Λατινική Αμερική και Ασία, αγορά στην οποία επένδυσε πρόσφατα, ενώ στα πλάνα του ομίλου είναι να δώσει έμφαση και στην ηλιακή ενέργεια.
“Θέλουμε να αλλάξουμε την προσέγγισή μας στην κατηγορία της ηλιακής ενέργειας”, εξήγησε, λέγοντας πως, στο διάστημα 2021-2025 σχεδιάζει να επενδύσει €19 δισ., με σκοπό να αποκτήσει ΑΠΕ 20GW.
Θυμίζουμε ότι, σήμερα, κατέχει 12GW.

Σε αναζήτησή νέων τεχνολογιών

Παράλληλα, επισημάνθηκε πως η πορτογαλική, EDPR, είναι ανοικτή και σε νέες τεχνολογίες, όπως είναι το υδρογόνο, αναζητώντας ευκαιρίες και προϊόντα.

Στέλλα Αυγουστάκη
stella@notice.gr

You May Also Like

ESGreece

Η κατάθεση του υπό συζήτηση κλιματικού νόμου στο Κοινοβούλιο από την Κυβέρνηση αποτελεί ένα αναμφίβολα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχει μεγάλη σημασία,...

ESGreece

Στις 28 & 29 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα “WeForClimate Summit” στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο Παγκράτι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου...

ESGreece

Η Verimpact, η μεθοδολογία, διαδικτυακό εργαλείο και πάροχος εκπαίδευσης για ESG, με την υποστήριξη της Verture και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού...

ESGreece

Η Eleftheria Tseliou Gallery παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση της Μαργαρίτας  Μυρογιάννη  στη  γκαλερί,  με  τίτλο  ‘Constructions’.  Η  έκθεση  ξεκίνησε την Τρίτη  10  Μαΐου ...