Connect with us

Hi, what are you looking for?

ESGreeceESGreece

ESGreece

Berggruen Institute: Συμμετοχικό project φωτογραφίας Carbon Capture Athens

Έχοντας στη διάθεσή μας λιγότερο από μία δεκαετία, προκειμένου να αποτραπεί η μη αναστρέψιμη κλιματική αλλαγή και απώλεια της φύσης το Berggruen Institute των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Athens Democracy Forum και τον Δήμαρχο Αθηναίων, διοργανώνει το «Carbon Capture Athens».

Πρόκειται για ένα συμμετοχικό project φωτογραφίας που αποτελεί χώρο διαλόγου για νέες φωνές, εμπλέκοντας νέους ακτιβιστές σε μια διαδικασία διαβούλευσης επάνω στη μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική δράση, σε επίπεδο προσωπικό, τοπικό και εθνικό. Στο πλαίσιο αυτό νέοι (18-25 ετών) από όλη την Ελλάδα καλούνται να υποβάλουν αίτηση για αυτήν τη ευκαιρία να επηρεάσουν τους φορείς λήψης αποφάσεων αποτυπώνοντας τις ανησυχίες και το όραμά τους για το περιβάλλον και για το μέλλον που θέλουν να χτίσουν.

Οι συμμετέχοντες στο project θα κληθούν να:

  • Μοιραστούν φωτογραφίες που να αποτυπώνουν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η φύση και για την κλιματική αλλαγή, καθώς και το όραμά τους για το μέλλον·
  • Παραστούν σε μία μονοήμερη συνάντηση με φυσική παρουσία, όπου θα παρουσιάσουν τις φωτογραφίες που έχουν υποβάλλει και θα σχεδιάσουν από κοινού τις προτάσεις για δράση·
  • Συνεργαστούν για να διαμορφώσουν και να αναπτύξουν τις τελικές προτάσεις και τα αποτελέσματα του project «Carbon Capture» μετά το πέρας της συνάντησης αυτής.

Τα αποτελέσματα, που ενδέχεται να περιλαμβάνουν μία ψηφιακή έκθεση, καθώς και μία αναφορά που θα συνταχθεί συλλογικά και θα περιέχει πραγματικές συστάσεις πολιτικής, θα κοινοποιηθούν στους φορείς λήψης αποφάσεων και το ευρύτερο περιβαλλοντικό κίνημα κατά το διάστημα πριν τη διάσκεψη για το κλίμα COP27. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει έναυσμα για την ανάπτυξη προτάσεων για μία Περιβαλλοντική Θητεία Νέων στην Αθήνα.

Δεν απαιτούνται επαγγελματικές δεξιότητες στη φωτογραφία. Οι φωτογραφίες μπορούν να ληφθούν και με τηλεφωνική συσκευή.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 7 Μαρτίου. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν, το αργότερο, την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου, στις 10:00 π.μ. – 4:00 μ.μ. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ελληνικά. Δεν απαιτείται γνώση αγγλικών.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μία κάρτα δώρου αξίας €70 και θα καλυφθούν όλα τα έξοδα μετακίνησής τους από και προς την εκδήλωση. Θα προσφερθεί γεύμα, καθώς και αναψυκτικά.

Για οποιαδήποτε ερώτηση, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Erica Riray, Junion Program Coordinator, στο rsvp@berggruen.org .

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρακολουθήσουν μία από τις ακόλουθες διαδικτυακές συνεδρίες κατάρτισης:

  • Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022, 4:30 μ.μ. – 5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος
  • Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, 6:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ. ώρα Ελλάδος

Το Youth Environment Service (Περιβαλλοντική Θητεία Νέων, YES)

Αυτή η εκδήλωση οργανώνεται στα πλαίσια της εκστρατείας του Future of Democracy’s Youth Environment Service (Περιβαλλοντική Θητεία Νέων για το Μέλλον της Δημοκρατίας, YES) του Berggruen Institute για την επίτευξη ευρύτερων δεσμεύσεων από πλευράς κυβερνήσεων ως προς την επένδυση σε θέσεις εργασίας, σε μία εναλλακτική περιβαλλοντική θητεία και σε άλλες ευκαιρίες που να δίνουν στους νέους τη δυνατότητα να συνεργαστούν, να αποκτήσουν δεξιότητες και να λάβουν εκπαίδευση ώστε να διαμορφώσουν έναν κοινό και αλληλέγγυο στόχο προστασίας των κοινοτήτων τους από την κλιματική αλλαγή.

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

You May Also Like

ESGreece

Η κατάθεση του υπό συζήτηση κλιματικού νόμου στο Κοινοβούλιο από την Κυβέρνηση αποτελεί ένα αναμφίβολα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχει μεγάλη σημασία,...

ESGreece

Στις 28 & 29 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα “WeForClimate Summit” στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο Παγκράτι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου...

ESGreece

Η Verimpact, η μεθοδολογία, διαδικτυακό εργαλείο και πάροχος εκπαίδευσης για ESG, με την υποστήριξη της Verture και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού...

ESGreece

Η Eleftheria Tseliou Gallery παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση της Μαργαρίτας  Μυρογιάννη  στη  γκαλερί,  με  τίτλο  ‘Constructions’.  Η  έκθεση  ξεκίνησε την Τρίτη  10  Μαΐου ...